Fem sabó!


Primerament, i amb molt de compte, hem afegit sosa a l’aigua que teníem mesurada en un poal. La barreja s’ha escalfat molt i l’hem hagut de deixar unes hores per a que es refredés.
L’endemà, hem remenat bé la barreja d’aigua i sosa i l’hem abocat a un ribell gran. Allí, com si es tractés de preparar un allioli gegant, el mestre Jose Manuel remenava mentre la mestra Estrella anava afegint l’oli a poc a poc.
La barreja anava canviat d’aspecte. L’oli, l’aigua i la sosa s’anaven lligant fins aconseguir una pasta fina, com un puré. Només calia un rajolí de lleixiu per a que el nostre sabó s’esblanquís, un grapapdet de detergent per a donar-li una mica d’aroma a la barreja i abocar-ho tot en un parell de safates que deixàvem unes hores a consergeria perquè era el lloc més airejat de l’escola.
Un cop una mica sec, el sabó, calia marcar les pastilles, desmotllar-les, acabar-les de tallar i dur-les a les classes per a que s’acabessin de secar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada